Een badkuip vervangen door een douche

Een badkuip vervangen door een douche

Keer bekeken: 280     Auteur: China Glazen hardware      Publicatietijd: 07/25/2022      Oorsprong: https://www.hingehardwaremanufacturer.com

Een badkuip vervangen door een douche

Het vervangen van een badkuip door een douche staat bovenaan de verbouwingslijsten van veel huiseigenaren – en niet zonder reden. Een douche neemt minder ruimte in beslag in de badkamer, waardoor er meer ruimte is voor andere functies. Terwijl een bad ooit werd gezien als een essentieel kenmerk van een complete badkamer, hecht de huidige vastgoedmarkt vaak meer waarde aan een inloopdouche, die zowel snel gemak biedt voor jongere volwassenen als gemakkelijker gebruik voor oudere personen.

Het vervangen van een bad door een inloopdouche is een bijzonder populair project voor de age-in-place-beweging, die barrièrevrij leven benadrukt. De meeste badkuipschorten zijn minstens 30 centimeter hoog, dus het vervangen van het bad door een meer toegankelijke inloopdouche is enorm populair bij oudere huiseigenaren.

Voordat je begint
Het vervangen van een badkuip door een inloopdouche is een groot project dat vaardigheden vereist die niet alle huiseigenaren bezitten. Als een grootschalig verwijderings- en vervangingsproject uw doe-het-zelf-comfortniveau te boven gaat, kunt u twee alternatieven overwegen.

Een douchekop toevoegen aan een bestaande badkuip
Hoewel het nog steeds een vrij geavanceerd project is, kunt u een douchekop toevoegen aan een bestaande badkuip in plaats van de badkuip volledig te verwijderen. Het proces omvat meestal het slopen van de “natte muur” waar het sanitair zich bevindt om de sanitairreeks te vervangen. Met deze muur tot aan de noppen blootgesteld, wordt de oude kraanklep verwijderd en vervangen door een nieuwe eenheid met een doucheverhoger en een sproeikop die op douchekophoogte is gemonteerd. Vervolgens wordt de natte wand opnieuw betegeld (of voorzien van een nieuw paneel).

Met de toevoeging van een douchedeur of een douchegordijn kan de badkuip nu zowel als badkuip als douchepan fungeren, wat zorgt voor een veelzijdiger armatuur. Dit project is aanzienlijk minder tijdrovend dan een volledige verwijdering van het bad, maar het vereist nog steeds goede loodgietersvaardigheden, evenals wat basistimmerwerk en misschien vaardigheden voor het plaatsen van tegels.

Omdat het badschort echter op zijn plaats blijft, kan deze configuratie toch moeilijk te gebruiken zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Dit is geen goede optie als veroudering ter plaatse het doel is.

Een handdouche toevoegen
Een nog eenvoudigere manier om een functionele douche aan een badkuip toe te voegen, is door de baduitloop te vervangen door een speciale omsteller die aan een handdouche kan worden bevestigd – een flexibele slang en sproeikop die met beugels aan de muur op douchekophoogte kan worden gemonteerd. Deze aanpak is alleen geschikt als de muur al waterdicht is, zoals in een kuipnis met keramische tegels of met glasvezel- of acrylrandpanelen. Bevestig de nieuwe uitloop en muurbeugels, voeg vervolgens een douchegordijn of deur toe, en uw badkuip heeft nu een perfect functionele – zij het enigszins informele – douche.

Dit kan een uitstekende oplossing zijn voor appartementsbewoners die niet in staat zijn de grote renovatiewerkzaamheden uit te voeren die nodig zijn om een badkuip te vervangen.

Wanneer een professional bellen?
Vergis je niet: het vervangen van een badkuip door een douche verlegt de grenzen van wat een doe-het-zelver gemakkelijk kan bereiken. Het project raakt zowat alle elementen die bij een groot badkamerrenovatieproject horen, en doet een beroep op een compleet assortiment van sloop-, timmer-, loodgieters- en afwerkingsvaardigheden, evenals ervaring met een breed scala aan hand- en elektrisch gereedschap. Als u zich niet op uw gemak voelt met een van deze vaardigheden, kunt u het beste een professional voor de klus inhuren. En het inhuren van een aannemer is zeker aan te raden als u maar één badkamer heeft, aangezien dit verbouwingsproject uw badkamer mogelijk meerdere dagen onbruikbaar kan maken. Een project dat een doe-het-zelver een week kost, kan een professioneel team slechts een dag of twee kosten.

Tip
Als u van plan bent een professional in te huren, zorg er dan voor dat deze een licentie heeft, vraag ten minste drie schattingen voor de klus en controleer de referenties om er zeker van te zijn dat u een gekwalificeerde expert inhuurt.

Maar één element kan het project een beetje gemakkelijker maken voor doe-het-zelvers: een geprefabriceerde doucheset. Verkrijgbaar in voorraad of op bestelling bij de meeste thuiscentra, een doucheset biedt u een acryl douchebak, bijpassende integrale wandpanelen en een douchedeur. Geprefabriceerde (of prefab) douchesets besparen veel tijd en elimineren veel tegelwerk dat normaal gesproken nodig is voor een aangepaste douchecabine.

Wat je nodig hebt
Uitrusting /Gereedschap
· Draadloze boor
· Koevoet
· Reciprozaag
· Hamer
· Oog- en gehoorbescherming
· Oscillerende multitool
· Winkelvacuüm
· Basis loodgietersgereedschap
· Kitpistool

Materialen
· Bouwlijm (indien nodig)
· Geprefabriceerde doucheset
· Douchekraanset
· PEX of koperen buis en aanverwante hulpstukken
· Siliconen kuip-en-tegelkit
· Schroeven of spijkers (indien nodig)

SUP Glazen hardware biedt de glazen schuifdeur en de hareware-kits voor de glazen deur, alle hardware-kits voor de badkamer met glazen deuren. Als u een detail wilt weten, neem dan contact met ons op.

RECENTE BERICHTEN

> Welk hardwaremateriaal is beter voor het maken van een doucheruimte? Het douchebedrijf antwoordt voor u

> Hoe bouw je een frameloze doucheruimte?

> Een badkuip vervangen door een douche

> Wat is een frameloze douchewand?

> Houten schuifdeurrolkit: ruimte verdelen zonder het huis te verdelen

> Glazen schuifdeur Eenvoudige installatie: meer montagemogelijkheden, minder rommel

> SUP schuifdeur glazen hardware kit: meerdere oplossingen beschikbaar

> SUP , fabrikant van glashardware, frameloze glazen douche is de meest populaire keuze!

POSTTAG

gerelateerde producten

Bootstrap